Vymazat historii vyhledávání a polohy v Mapách Google – Android
Mapy Google jsou jednou z nejpoužívanějších služeb v našem každodenním životě během cestování. Používáme jej k procházení, hledání míst a dokonce k nalezení dalších informací o konkrétním místě na webu. Stejně jako všechny služby jsou s účtem zaznamenány veškeré informace související s naší historií vyhledávání a navigace. V této příručce se dozvíte, jak vymazat historii vyhledávání a polohy v Mapách Google na Androidu.
Přečtěte si také: Google oficiálně představil své nové uživatelské rozhraní pro obchod Play
Jak vymazat historii vyhledávání a polohu v Mapách Google na Androidu
Když otevřete aplikaci Mapy Google na smartphonu Android, uvidíte předchozí vyhledávání a prozkoumaná místa. Toto jsou nejjednodušší způsoby, jak odstranit veškerou historii vyhledávání, polohy a navigace v Mapách Google pomocí smartphonu Android.
Jednou z nejlepších částí, která někdy dopadne hůře, v Mapách Google je vyhledávání a návrh polohy na základě naší historie. Když se pokusíme vyhledat místo, zobrazí se výsledky předchozího hledání a navštívená místa. Chcete-li předejít tomu, aby některé situace byly při prohlížení historie vyhledávání nepohodlné, jediným způsobem je vymazat celou historii vyhledávání.
Níže se dozvíte, jak to můžete udělat.
Kroky k vymazání historie vyhledávání / jednotlivé polohy
Smazání historie vyhledávání nebo historie polohy v aplikaci Mapy Google je mnohem obtížnější než smazání celé historie. Jednotlivé výsledky musí být přezkoumány a eliminovány jeden po druhém.

- Otevřete na svém telefonu Android aplikaci Mapy Google.
- Posouváním zleva doprava otevřete nabídku posuvníku hamburgeru. Klepněte na „Nastavení“.
- V nabídce Nastavení zvolte Historie map. Zde můžete vidět veškerou historii vyhledávání a polohy. Klepnutím na znaménko „X“ na každém ze záznamů trvale odstraníte položku ze svého účtu.
Kroky k odstranění celé historie Map Google
Odebrání celé historie vyhledávání a polohy z Map Google je snazší než jejich smazání jednotlivě. Trvale smaže všechna data historie polohy z vašeho účtu Google. Po smazání nelze data obnovit. Proto pečlivě odstraňte veškerou historii vyhledávání.

- Otevřete aplikaci Mapy Google.
- Přejděte doprava a otevřete nastavení.
- Z nabídky nastavení vyberte „Osobní obsah“.
- Přejděte dolů a klepnutím na „Smazat celou historii polohy“ vymažte vše najednou.
- Zaškrtněte políčko „Souhlasím“ a klepněte na tlačítko „Odstranit“.
Data budou brzy smazána z vašeho účtu a nikdy k nim nebudete mít přístup. Dále by to mohlo ovlivnit správné fungování dalších služeb Google, jako jsou Google Now, Google Search, Google Assistant atd.
Přečtěte si také: Google Assistant může být považován za nejlepšího mezi ostatními soupeři
Kroky k pozastavení historie polohy
Stejně jako aplikace YouTube pro Android můžete také zabránit tomu, aby Mapy Google ukládaly vaši polohu a historii vyhledávání. Po jejím vypnutí již Google účet nebude uchovávat svůj záznam v údajích o poloze. Také připojené aplikace nemusí přijímat totéž.

- Otevřete Mapy Google => Nastavení.
- Přejděte na Osobní obsah v nabídce nastavení.
- Přejděte dolů a najděte možnost „Historie polohy je zapnutá“, klepněte na ni.
- V dalším okně vypněte možnost „Použít historii polohy“, abyste zablokovali účtu Google ukládání údajů o vaší poloze.
Poloha a historie vyhledávání jsou zásadní součástí osobních údajů. Abyste se vyhnuli porušení, je dobré je často odstraňovat.


