Jak smazat nebo deaktivovat účet na Facebooku?
Tato otázka nás již nepřekvapuje, protože jsme viděli mnoho kontroverzí kolem giganta sociálních sítí Facebook. Jak již bylo řečeno, existuje mnoho důvodů, proč smazat účet na Facebooku. Nebo pro osobní zájem o soukromí online nebo jednoduše proto, že chcete ušetřit čas tím, že se vyloučíte. Proto jsme zde s několika jednoduchými metodami, jak smazat váš účet na Facebooku.
Jak deaktivovat nebo smazat účet na Facebooku?
Pokud uvažujete o odchodu z Facebooku, nejste sami. Rostoucí obavy ze sociálních sítí, které ovlivňují zdraví, nutí lidi opustit platformu. Stránky sociálních sítí, jako je Facebook, nejsou dobré pouze pro duševní zdraví, ale také brání dlouhodobé produktivitě. Další možné důvody pro odchod z Facebooku jsou problémy s důvěrou a soukromím. V tomto článku vás však provedeme odstraněním nebo deaktivací účtu na Facebooku. Než ale začneme, musíme vědět, jaký je rozdíl mezi smazáním a deaktivací účtu na Facebooku.
Přečtěte si také: Jak opravit problém čekající na stažení z obchodu Google Play
Smazání vs. deaktivace účtu na Facebooku
Smazání účtu na Facebooku a jeho deaktivace jsou dvě různé věci. Deaktivací účtu můžete skrýt svou online přítomnost na Facebooku. Zatímco odstranění jej zcela odstraní z platformy.
Facebook ve skutečnosti není jen sbírka obrázků a aktualizací stavu; Je to mnohem víc než to! Všechny vaše kontakty, připojení, aplikace a související hry. Proto musíte mít jasno v rozhodnutí, které chcete učinit. Doporučujeme vám nejprve deaktivovat svůj účet a zkontrolovat, zda jste neztratili něco důležitého. Co se stane, když ztratíte přístup k aplikaci, která používá Facebook jako ověřovací službu? Proto je vždy dobré být obezřetný.
Co se stane po deaktivaci vašeho FB účtu?
- Když se budete chtít vrátit, můžete svůj účet znovu aktivovat.
- Lidé neuvidí vaši historii ani vás nebudou moci hledat na Facebooku.
- Některé informace, například odeslané zprávy, mohou zůstat viditelné pro ostatní.
Co se stane, když smažete svůj FB účet?
- Po dokončení mazání se již nebudete moci znovu přihlásit. Na dokončení je potřeba 30 dní.
- Úplné odstranění dat uložených v záložních systémech může trvat až 90 dní. Vaše údaje však nebudou po tuto dobu na Facebooku dostupné.
- Vaši přátelé mohou mít stále přístup ke zprávám, které jste odeslali poté, co byl váš účet smazán.
- Kopie konkrétního materiálu, jako jsou záznamy, mohou zůstat v databázi FB, ale jsou odděleny od osobních identifikátorů, jak uvádí společnost.
- Vaši přátelé mohou stále vidět vaše jméno v seznamu vašich přátel. Je viditelný pouze pro vaše přátele a pouze ze seznamu vašich přátel.
- Správci skupin však mohou zobrazit vaše příspěvky a komentáře, včetně vašeho jména.
- Pokud se rozhodnete ponechat Messenger aktivní nebo se přihlásit do Messengeru, když deaktivujete svůj FB účet, Messenger zůstane aktivní. Později jej můžete zakázat samostatně.
Upozorňujeme, že Facebook odloží proces odstranění o 30 dní po vaší žádosti. Žádost o odstranění bude automaticky zrušena, pokud se znovu přihlásíte ke svému FB účtu před uplynutím lhůty.
Deaktivujte účet na Facebooku
Nyní, když víte, co deaktivace dělá, zde jsou kroky k deaktivaci vašeho FB účtu:
- Nejprve klikněte na odkaz https://www.facebook.com/deactivate/ přejděte přímo na stránku deaktivace. Nebo Stránku můžete otevřít také klepnutím na rozbalovací nabídku trojúhelníku v pravém horním rohu. Dále je třeba vybrat 'Nastavení' a vybrat si 'Všeobecné' v postranním panelu. Nyní klikněte na 'Spravujte svůj účet' a po tomto kliknutí možnost 'Deaktivujte svůj účet'.
- Po dokončení předchozích kroků budete z bezpečnostních důvodů požádáni o opětovné zadání hesla. Postupujte podle pokynů a podle kroků potvrďte své rozhodnutí.
- V případě, že plánujete zrušit svůj výběr, můžete svůj účet znovu aktivovat jednoduchým přihlášením pomocí e-mailu a hesla. Váš profil bude zcela obnoven.
Přečtěte si také: Jak zatřást zařízením a zapnout svítilnu v systému Android [bez kořene]
Smazat účet na Facebooku
Než se rozloučíte s Facebookem, možná se vyplatí stáhnout si data. Chcete-li provést totéž, přejděte do nastavení účtu, jak je popsáno v předchozích krocích. Poté klepněte na možnost 'Vaše informace na Facebooku' a klepněte na „Stáhněte si své informace“. Vyberte věci, které chcete v souboru, a pokračujte ve vytváření a stahování souboru. Doporučujeme také odpojit všechny aplikace a služby od vašeho účtu.
Nyní, když jste to udělali, postupujte podle následujících kroků a trvale smažte svůj FB účet:
- Klikněte na rozevírací nabídku trojúhelníku v pravém horním rohu webové stránky Facebooku a vyberte
- V levém postranním panelu vyberte možnost „Vaše informace na Facebooku“. Nyní klepněte na možnost „Smažte svůj účet a informace“ . Pokračováním budete požádáni o stažení dat. Udělejte to, pokud jste tak ještě neudělali, a stiskněte 'Smazat účet'.
Pokud do 30 dnů od požadavku na odebrání účtu změníte názor, můžete se znovu přihlásit pomocí e-mailového ID a hesla a proces vrátit zpět. Nebo budou všechna vaše data trvale smazána z platformy a později k nim nebudete mít přístup.


