Jak smazat nebo deaktivovat účet Google
Chcete se zbavit svého účtu Google? No, jste na správném místě. V tomto článku vám řeknu jednoduché kroky ke smazání nebo deaktivaci účtu Google. Konkrétně můžete jedním dotykem zcela smazat nebo deaktivovat svůj účet Google. To znamená, že se můžete také rozhodnout pro odebrání konkrétních služeb ze svého účtu, včetně Gmailu, YouTube a dalších.
Jak smazat nebo deaktivovat účet Google?
V některých případech již váš účet Google nemusí být potřeba. Nyní, když jej nebudete používat, je lepší se rozloučit jeho úplným smazáním. K takovým situacím dochází sporadicky, když chcete ze specifických důvodů zcela opustit účet Google. Poté vám ukážu kroky ke smazání nebo deaktivaci účtu. Pamatujte však, že smazání bude trvalé. Naštěstí si můžete stáhnout důležitá data, než uděláte totéž.
Přečtěte si také: Jak používat nový chat YouTube v aplikaci
Před smazáním účtu Google: zálohujte data Google
Pokud máte v úmyslu smazat pouze svůj účet Google nebo dokonce účet Gmail, vždy se doporučuje stáhnout a uložit data předem. Zálohování dat:

- Otevřete webový prohlížeč a přejděte na https://myaccount.google.com/ and go to “Data and personalization” in the left sidebar.
- Přejděte dolů a klepněte na možnost „Stáhnout data“ pod nadpisem „Stáhnout, odstranit nebo vytvořit plán pro svá data“.
- Vyberte produkty Google, které chcete zahrnout do souboru. Dále nakonfigurujte nastavení pro každý produkt a klikněte na „Další“.
- Nyní přizpůsobte formát souboru, způsob doručení a velikost archivu.
- Vyberte typ souboru mezi .zip, .tgz a .tbz
- Vyberte velikost souboru mezi 1 GB a 50 GB (pokud je velikost příliš velká, bude rozdělena na menší velikost)
- Zvolte přímý odkaz ke stažení nebo uložte zálohu na Disk, Dropbox nebo OneDrive jako způsob doručení
- Nakonec klepněte na „Vytvořit archiv“ a data vám budou zaslána pomocí zvoleného způsobu doručení.
Co se stane, když smažete svůj účet Google?
Nyní, když jste si zazálohovali svá data, je důležité vědět, co se stane, když smažete svůj účet Google. Po smazání účtu:
- Ztratíte přístup ke všem datům a obsahu na tomto účtu, včetně e-mailů, souborů, fotek a kalendářů.
- Pomocí služeb Google není možné přistupovat ke službám, jako je Gmail, Disk, Kalendář nebo Google Pay.
- Ztratíte předplatné a obsah zakoupený pomocí tohoto účtu na YouTube nebo Google Play. Zahrnuje obsah, jako jsou aplikace, filmy, hry, hudba a televizní programy.
- Historie Google Chrome, uložená hesla a záložky již nebudou přístupné.
- Vaše adresa Gmail bude smazána. E-maily odeslané na odpovídající adresu Gmailu se k vám nedostanou. Vaši adresu však nemůžete znovu použít vy ani nikdo jiný.
- Ztratíte všechny své kontakty synchronizované s účtem.
- Ztratíte svůj účet v aplikacích, hrách a službách, kde jste k registraci použili předchozí účet. Před smazáním účtu proto raději připojte jinou ověřovací službu.
Trvale smažte svůj účet za 2 minuty
Jakmile jste si zcela jisti, že ztratíte výše uvedené věci, postupujte opatrně podle následujících kroků a smažte svůj účet Google:

- Jděte do svého nastavení účtu Google a přejděte na „Data a personalizace“.
- Přejděte dolů, vyhledejte nadpis „Stáhnout, odstranit nebo vytvořit plán pro svá data“ a klepněte na možnost „Smazat službu nebo účet“.
- Poté klikněte na „Smazat svůj účet“, znovu zadejte heslo k účtu a pokračujte podle zobrazených pokynů.
Po dokončení výše uvedených kroků Google zcela vymaže vaše informace z vašeho ekosystému. Pokud si to rozmyslíte, můžete proces odstranění zvrátit přihlášením ke svému účtu do 2–3 týdnů.
Přečtěte si také: Jak povolit tmavý režim v prohlížeči Google Chrome v systému Android
Odeberte Gmail, YouTube a další služby Google z účtu jednotlivě
Co se stane, když chcete ze svého účtu odebrat určitou službu? No, v tomto případě není nutné úplně smazat svůj účet! Chcete-li odebrat Gmail, YouTube, Google Plus nebo jakoukoli jinou službu Google, postupujte podle následujících pokynů:
- Účet smažte podle kroků 1 a 2 předchozího postupu.
- Když jste na kartě „Odstranit službu nebo svůj účet“, klepněte na možnost „Odstranit službu“.
- Zadejte heslo znovu.
- Na další stránce si můžete vybrat službu, kterou chcete odebrat.
Chcete-li smazat svůj účet Gmail, klikněte na ikonu koše vedle Gmailu. Totéž můžete udělat pro YouTube, Hry Play, Google Play, Google Plus atd. Tímto způsobem můžete smazat konkrétní službu Google, aniž by to ovlivnilo váš účet.
To byly některé způsoby, jak smazat účet Google. Sdělte nám své otázky (pokud existují) v sekci komentářů níže. Také bychom rádi věděli, proč jste plánovali smazat svůj účet Google.


