Jak přidám Disk Google do Průzkumníka souborů
Ve výchozím nastavení se Windows synchronizují spolu s One Drive a vy můžete přistupovat k souborům One Drive přímo z Průzkumníka souborů. Existuje také několik dalších aplikací, například Creative Cloud, které se synchronizují s Průzkumníkem souborů hned po instalaci aplikací Adobe Creative Cloud. Pokud jste ale silným uživatelem Disku Google, jako jsem já, a chcete vidět všechny své soubory na Disku přímo z Průzkumníka souborů. Jeho nastavení je stejně snadné jako instalace aplikace od Googlu. Pojďme přidat Disk Google do Průzkumníka souborů Windows. V tomto článku budeme hovořit o tom, jak mohu přidat Disk Google do Průzkumníka souborů. Pojďme začít!
Jak přidám Disk Google do Průzkumníka souborů
No, na rozdíl od Disk Google aplikace, která fungovala pouze online, Backup & Sync ve skutečnosti vytvoří složku Disku Google přímo v průzkumníku souborů a umožní vám přístup k souborům offline. Můžete také soubory smazat nebo přesunout do této složky a změny se okamžitě projeví na Disku. Začněte stahováním Zálohování a synchronizace z Googlu do počítače hned teď. Spusťte aplikaci a poté klepněte na „Začít“.
- Nyní musíte k aplikaci připojit svůj účet Google. Přihlaste se pomocí svého účtu Google a pokračujte dalším krokem.

- Na této stránce aplikace vytvoří kopii souborů ve vašem počítači na Disku Google. To vám umožní přístup ke všem místně uloženým souborům z celého světa. Vyberte složky, které chcete automaticky zálohovat na Disk. V mém případě jsem si vybral plochu, dokumenty a obrázky.
- Chcete-li zálohovat své fotografie do Fotek Google, přepněte toto zaškrtávací políčko označené červeně níže a stiskněte Další.
- Nyní je čas vytvořit složku, do které se uloží kopie vašich souborů na Disku. Zaškrtněte políčko vedle, abyste synchronizovali můj disk s tímto počítačem a poté nastavte umístění této složky. Aplikace poté synchronizuje všechny cloudové soubory do této složky. Klepnutím na tlačítko Start dokončete nastavení.

Můžete se rozhodnout synchronizovat vše nebo několik vybraných složek do místní složky v počítači. Soubory a složky, které vyberete na této stránce, se poté zobrazí místně. A vy k nim můžete dokonce přistupovat, když jste offline. A ano, složku budete moci změnit také.
Pak
- Klepněte na Start a poté ve vyskakovacím okně klikněte na Pokračovat.
- Nyní můžete také vidět složku Disk Google v umístění, které jste nastavili během konfigurace. Může trvat nějakou dobu, než se všechny vaše soubory na disku budou spoléhat na vaše data a připojení k internetu.
- Složky, které jste vybrali pro zálohování na Disk, vám poté poskytnou vizuální reprezentaci spolu se zeleným zaškrtnutím.
- Můžete také zkontrolovat stav zálohy na hlavním panelu. To vám poskytne protokol všech souborů, které byly také zálohovány nebo staženy.
Dále
Pokud vy smažete soubor ze složky Disku Google v Průzkumníku souborů, nebude z Disku odstraněn. Tato funkce je ve výchozím nastavení vypnutá, abyste omylem neodstranili všechny soubory z Disku. Pokud však chcete tuto funkci zapnout. Poté stiskněte ikonu Zálohování a synchronizace na hlavním panelu> Klikněte na nabídku se třemi tečkami> Předvolby> Můj notebook> Vždy odebrat obě kopie.
Pamatujte, že pokud omylem smažete místní složku, přijdete o všechna svá data. Pokud chcete zálohovat soubory, které jsou právě sdíleny s vámi a ne ve skutečnosti na vašem Disku Google. Pak jednoduše otevřete Disk Google ve webovém prohlížeči> Sdíleno se mnou> Klikněte pravým tlačítkem na sdílený soubor nebo složku a klepněte na Přidat na můj disk.

Poté se začne synchronizovat s vaším počítačem a vy byste měli přístup k tomuto souboru také z Průzkumníka souborů.
Pro uživatele Gsuite
Pokud máte účet Gsuite, měla by pro vás aplikace Drive File Stream větší smysl. Účet Gsuite není nic, ale pracovní nebo školní účet.
- Začněte stažením a instalací aplikace Drive File Stream do počítače a poté postupujte podle pokynů na obrazovce.
- Stejně jako předtím jsme se musíte přihlásit pomocí svého účtu Google a poté přejít k dalšímu kroku.

- Na rozdíl od zálohování a synchronizace ve skutečnosti neexistují žádná další nastavení, která by bylo možné změnit, spíše než vytváření složky. Ve skutečnosti vytváří samostatnou jednotku, která vám poskytuje vyhrazený prostor pro přístup k souborům.
- Na rozdíl od zálohování a synchronizace, vy nemůžete zálohovat místní soubory na Disk, jednoduše jednoduše přetáhněte soubory na sdílený disk.
Viz také: Nejlepší alternativy Torrent9, které byste měli navštívit


